Mrkva se često jede sirova, cijela ili naribana u salatama, ali jednako tako i termički obrađena u juhama ili umacima, kuhana, pirjana ili pečena kao prilog uz mesna jela.

U juhama se često kombinira s celerom i lukom. Od nje se jednako tako može pripremiti svježi sok izvanrednog okusa, koji je među najomiljenijim povrtnim sokovima, a odličan je i pire od kuhane mrkve.

Kuhana sa slanutkom i orijentalnim začinima te poslužena sa sočnim odrescima u sezamu, mrkva će oduševiti sve za stolom.

Glazirana mrkva s medom izvrsno godi uz odreske i pečenje.

Nove sorte mrkve

Postoji više od stotine različitih vrsta mrkve različitih boja i veličine. Osim najpopularnije narančaste mrkve, tu su još bijele, žute, crvene i ljubičaste mrkve.

Purple Dragon

Njihova narančastocrvena jezgra obavijena je tamnoljubičastom bojom.

Sadrže visok udio antioksidansa, beta-karotena i vitamina pa slove kao iznimno zdravo povrće. Dodaju se salatama te su popularne u sirovoj prehrani.

Purple Haze

Iznutra narančaste, izvana svijetloljubičaste!

To je ono što ove slatkaste mrkve čini tako privlačnima. Pri kuhanju se, nažalost, ljubičasta boja izgubi.

Crème de Lite

Kremasto obojene mrkve odlikuje lagano slatkasta aroma. Donose dobrodošlu promjenu u svijet mrkvi.

Preporučujemo