Odlučili ste napraviti svečanu tortu? Mi vam donosimo slatke savjete za dekoracije i još jednostavniju pripremu

Listići od čokolade

Za izradu dekorativnih čokoladnih listića upotrijebite listove neotrovnih biljaka s glatkom površinom (npr. ruže ili metvice).

Listove prebrišite suhom krpom pa ih nakratko odozgo umočite u otopljenu čokoladu ili gornju plohu lista pažljivo pomoću kistića premažite čokoladom.

čokolani listić

Kada se čokolada stisne, odlijepite listić.

Listići od čokolade Za izradu dekorativnih čokoladnih listića upotrijebite listove neotrovnih biljaka s glatkom površinom (npr. ruže ili metvice). Listove prebrišite suhom krpom pa ih nakratko odozgo umočite u otopljenu čokoladu ili gornju plohu lista pažljivo pomoću kistića premažite čokoladom. Kada se čokolada stisne, odlijepite listić. Topljenje želatine Najbrže ćete želatinu otopiti u mikrovalnoj: omekšajte je u vodi, ocijedite i potom zagrijavajte u zdjelici u mikrovalnoj 10 sekundi pri maksimalnoj snazi. Dalje je upotrebljavajte kako je navedeno u receptu.

Izrada čokoladnih pločica

Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na pari, a zatim je razmažite po komadu papira za pečenje i ostavite da se stisne.

Ploču čokolade zagrijanim nožem narežite na pravokutnike koje ćete polijepiti po rubu torte.

Topljenje želatine

Najbrže ćete želatinu otopiti u mikrovalnoj: omekšajte je u vodi, ocijedite i potom zagrijavajte u zdjelici u mikrovalnoj 10 sekundi pri maksimalnoj snazi.

Dalje je upotrebljavajte kako je navedeno u receptu.