Na tržnicama se nudi obilje povrća, što je dobra prilika da u njemu uživate svakodnevno - i to u kombinaciji s rižom

Riža se najčešće komzumira kao prilog uz neko glavno jelo. Ljeto je pravo vrijeme da u svoje svakodnevne prehrambene navike unesete male promjene.

Naime, na tržnicama i u trgovinama nudi se obilje povrća, što je dobra prilika da u njemu uživate svakodnevno – i to u kombinaciji s rižom.

Predlažemo vam recept za pravi ljetni rižoto s povrćem, a ostalo prepuštamo vašoj mašti.

Rižoto s povrćem

  • 100 g maslaca
  • 180 g vrhnja za kuhanje
  • prstohvat soli
  • 1 glavica luka
  • 50 g ribanog sira
  • 2 tikvice
  • 500 g riže
  • šampinjoni, kukuruz, crvena paprika… (po želji)

priprema

  1. U posudi zagrijte ulje i 75 g maslaca za kuhanje. Kratko popržite luk, dodajte rižu, zalijte vodom ili temeljcem i kuhajte dok riža ne bude napola gotova uz stalno miješanje i podlijevanje temeljcem.
  2. Naribajte tikvice na trakice, šampinjone narežite na listiće, a papriku također na trakice. Sve umiješajte u rižu i kuhajte dok povrće ne omekša (pazite samo da se riža ne prekuha).
  3. Pred kraj kuhanja dodajte još i zrna kukuruza iz limenke, naribani sir, ostatak maslaca i vrhnje za kuhanje. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo. Jelo možete pripremiti i bez vrhnja.

Preporučujemo