Punjene šlagom, voćem ili čokoladom - princes krafne mogu biti trendi alternativa velikim tortama

Budući da je tijesto za princes krafne lagano i niskokalorično, nadjev slobodno može biti malo jači.

Jedino na što, da bi tijesto uspjelo, treba obratiti pozornost su sljedeće sitnice:

  • Sve sastojke treba precizno odmjeriti jer inače tijesto neće biti potrebne konzistencije
  • Jaja ujedno vežu i čine tijesto rahlim. Zato ih treba temeljito umiješati jedno po jedno (ne sva odjednom!). Ako je na kraju tijesto premekano, princes krafne će pasti, a ako bude prečvrsto, neće se dići kako bi trebale.
  • Tijekom pečenja takvo se tijesto jako digne pa poljupčiće zato naštrcajte na lim s većim razmakom
  • Tijekom pečenja vrata se ne smiju otvarati jer ako se nije još stvorila korica, tijesto će pasti
  • Princes krafne nakon pečenja trebate odmah maknuti s lima, zatim ih prerezati škarama i onda ostaviti da se ohlade
  • Ovo meko, prozračno tijesto brzo navlači vlagu pa ga punite nadjevom netom prije posluživanja!

Tijesto za princes krafne

  • 250 ml vode
  • 60 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • 4-5 jaja

priprema

  1. Zakuhajte 250 ml vode, 60 g maslaca i prstohvat soli. Odjednom uspite 150 g brašna pa miješajte dok ne nastane glatko tijesto bez grudica.
  2. Miješajte na vatri dok se cijelo tijesto ne počne hvatati na kuhaču poput velike grude i dok se na loncu ne počne stvarati bijeli film.
  3. Onda maknite s vatre, pa jedno po jedno umiješajte 4-5 jaja. Miješajte dok se tijesto ne počne sjajiti.
  4. Naštrcajte tijesto na masni papir u obliku poljupčića pa ih pecite na 200 stupnjeva 35-40 min.

Preporučujemo