Zdravi i ukusni obroci s puno svježeg začinskog bilja

Ako ih znate upotrijebiti na zanimljiv način, ali i pravilno dozirati, začini će napraviti onu ključnu razliku između savršenog i običnog jela.

Pripremite ovu osvježavajuću juhu bogatog okusa koja je pravi proljetni užitak…

Juha od začinskog bilja

  • 150 g listova koprive
  • sol
  • po šaka listova potočarke, kiselice i lavljeg zuba
  • 3 mlada luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 1 l vrućeg temeljca
  • 200 g vrhnja
  • papar
  • naribani muškatni oraščić
  • 2 žumanca

priprema

  1. Navucite gumene rukavice. Operite koprive te uklonite peteljke. Listove blanširajte oko 1 minutu u slanoj vodi, oplahnite ih te ocijedite.
  2. Začinsko bilje operite, natrgajte listiće te sve nasitno nasjeckajte. Mladi luk operite i očistite. Bijeli dio nasjeckajte, a zeleni narežite na tanke kolute.
  3. Češnjak oljuštite i nasjeckajte. Bijeli dio luka i češnjak staklasto propirjajte na maslacu. Začinsko bilje i kolutiće luka dodajte i kratko propirjajte.
  4. Ulijte temeljac i vrhnje, zakuhajte, začinite te (po želji) izmiksajte. Žumanca razmutite u posudi s malo juhe te dodajte juhi.
  5. Miješajući zagrijavajte da se juha malo zgusne (ne smije vreti!). Ukrasite po želji.

Preporučujemo