Jesen donosi bogatstvo plodova, voća i povrća.

Kesteni su samo jedan od razloga zašto uživamo u ovom godišnjem dobu. Zahvaljujući profinjenom desertu od kestena, užitak će biti još veći

Krema od kestena

  • 250 oguljenih kestena
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
  • 250 g slatkog vrhnja

priprema

  1. Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju.
  2. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao.
  3. Stucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite

Preporučujemo