Bez obzira na to hoćete li odabrati bijelo ili crveno meso, najsavršenija rolada bit će ona u kojoj će svi sastojci ostati kompaktni

Najpraktičnije je umotati roladu u aluminijsku foliju, krajeve folije zavrnuti kao bombon i preklopiti prema sredini. Rolada će tako najbolje zadržati oblik.

lijepo i svježe

Umjesto zamrznutog špinata upotrijebite onaj svježi. Odstranite tvrde dijelove stabljike i razrežite listove.

Meso možete puniti i mladim koprivama. Svježe punjenje roladi daje lijepu zelenu boju i čini je sočnijom.

motanje

Uvijek je mnogim domaćicama problem kako pričvrstiti roladu da iz nje ne ispadaju sastojci.

Silikonske kopčice posao oko pripreme rolade čine znatno jednostavnijim. Roladu možete učvrstiti i uz pomoć običnog konca.

Motanje

igra začinskim biljem

Začinsko bilje daje jelima osobit miris i okus. Ako nemate estragon, odaberite čubar, čiji je okus još intenzivniji.

Talijansku notu jelima dat će origano, dok je za specijalitete otmjene francuske kuhinje karakterističan timijan.

Nekoliko zgodnih ideja koje će vam pojednostavniti pripremu jela

Čisti posao

Meso treba dobro očistiti. Oštrim nožem odstranite kožu i suvišnu masnoću.

Ako slučajno prerežete meso, prekrijte cijeli komad slaninom kako nadjev, nakon što meso smotate u roladu, ne bi izlazio.

Neupadljivi pomagači

Pri pečenju cijelog komada mesa najbolje je omotati ga folijom. Na taj će način ostati mekan i neće se isušiti.

Kako bi se na površini stvorila hrskava korica, jednostavno uklonite foliju 20 minuta prije kraja pečenja.

S francuskim šarmom

Kako se u umaku ne bi stvorile grudice, poslužite se sljedećim trikom: od maslaca i brašna oblikujte kuglice, stavite ih u umak pri kraju kuhanja i ostavite da se lagano rastope uz povremeno miješanje.