Kako pripremiti meko, sočno zlatnosmeđe meso

svinjetinA

Najsočnije ćete odreske dobiti od lopatice ili buta. Takvo bi meso trebalo biti nježno ružičasto s blago sjajnom površinom te prošarano tankim nitima masnoće.

Rezano na debljinu od oko 8 mm nakon prženja postaje sočno i meko.

teletinA

Bečki odrezak se priprema od teletine, a najbolji komad za to je unutarnji dio buta ili velika ruža. Mogu se iskoristiti i ružica i leđa. To meso tankih vlakana možete zamijeniti puretinom.

puretinA

Budući da pureća prsa sadrže vrlo malo masnoće, savršena su za prženje na naglo. Pritom je važno da odreske režete poprijeko u odnosu na vlakna.

Vrijeme prženja nemasnog i kalorijama siromašnog purećeg odreska je 1-2 min kraće u usporedbi sa svinjetinom.

piletinA

Poput purećih, i pileći odresci režu se iz nemasnih pilećih prsa. Za optimalan rezultat trebali bi biti debljine oko 1 cm. Ne smiju se predugo pržiti jer se brzo isuše.

Preporučujemo