Izvana hrskavi, a iznutra mekani. Zlatnožuti popečci od ribanog krumpira oduševit će vas i u slanim i u slatkim kombinacijama
Što sitnije ribate krumpir, to će tijesto biti mekše, a krupnije naribani krumpir dat će popečku čvršću strukturu.
S kiselim vrhnjem ili snijegom od bjelanca popečci od krumpira bit će prozračnij.
Za ljepši izgled pobrinut će se trakice povrća, gljive, kumin, slanina ili začinsko bilje.
Smjesa od krumpira na zraku brzo pocrni jer gubi vitamin C. Popečke pržite na dosta ulja. Ulje je dovoljno zagrijano ako se uz drvenu kuhaču stvaraju mjehurići.
Gotove popečke izvadite na papirnati ubrus koji će upiti suvišnu masnoću. Dovoljna je jedna žlica ulja za svaki popečak.
Ovaj klasik kuhinje može se pripremiti u mnogim maštovitim kombinacijama.
Predlažemo vam neke od njih:
Na slatko s pireom od jabuka i brusnicama, uz krumpirovu juhu, zatim uz pirjano kiselo zelje i krvavice, uz divljač, s prženim dimljenim lososom i mileramom.
Odlični su i zapečeni u pećnici na 180 stupnjeva s mekanim kravljim sirom i posuti mljevenim paprom.
I kozji sir može biti dobar dodatak hrskavim popečcima. Ne pojedete li ih za ručak, mogu se konzumirati i hladni tijekom sljedećeg obroka: hladne popečke stavite na krišku crnog kruha i premažite ih marmeladom.