Ono što je sol za jela to je limun za kolače. To voće slasticama daje završnu notu koju voli svako profinjeno nepce

U mnogim receptima jedan od glavnih sastojaka je limun. No katkad je za bolji okus jela ili slastice dovoljno nakapati tek nekoliko kapi.

Kako ne biste prerezali cijeli limun, možete ga probušiti čačkalicom pa iscijediti koliko vam treba. Rupicu pokrijte plastičnom folijom.

Sada kada znate kako ga pravilno upotrijebiti otkrit ćemo vam i jedan dobar recept.

Pita od limuna

Za biskvit

  • 210 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Za nadjev od limuna

  • 3 limuna
  • 3 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 vanilin šećera

Za snijeg

  • 4 bjelanca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećera
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i ostavite da odstoji pola sata.
  2. Potom njime obložite okrugli kalup promjera 20 cm, izbodite čačkalicom te vratite u hladnjak na oko pola sata. Tijesto pecite 15 minuta na 190 stupnjeva.
  3. Stucite jaja i šećere pa dodajte sok od limuna. Kuhajte na pari dok se ne zgusne. Potom umiješajte maslac i limunovu koricu.
  4. Prelijte tijesto pa pecite 10-ak minuta na 170 stupnjeva.
  5. Od bjelanaca, šećera i soli stucite čvrsti snijeg te ga rasporedite po kolaču. Ponovno stavite peći na 10-15 minuta.

Preporučujemo