Iako svi znamo da je voće zdravo za naš organizam, često nismo ni svjesni pojedinih dobrobiti koje ono ima

Pročitajte kako na vaš organizam utječe samo jedna prirodna limunada dnevno. Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imunitet), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utječe na rast i razvoj), minerala kao što su kalcij i magnezij i vaš je najbolji saveznik tijekom dan.

Pomaže jetri da eliminira toksine

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksikaciju i proizvodnju svih bioloških kemikalija koje pomažu tijelu da ispravno probavlja. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još efikasnije. Budući da je limun dijuretik, on također povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma.

Jeftin lijek za pomlađivanje

Limun pomaže pri sprečavanju nastanka bora i osvježava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše tijelo skladišti previše toksina. Limun također sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama.

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do debljanja. Limun pomaže jetri da eliminira sve te toksine i pomaže da se brže sagorijevaju masti. Najbolje djeluje kada se kombinira s zdravom hranom i vježbama.

Oslobađa dišne puteve i osvježava dah

Limunada pomaže da se riješite plućnih infekcija i kašlja. Vjeruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun također osvježava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali također pazite s unosom jer kiselina zna da ošteti želudac.

Izvor: Elle.hr