Kad jednom umijesite tijesto i kad iz pećnice zamiriše pečeni kruh, sigurno ćete ga i dalje peći sami.

Jako ja važno da tijesto za bilo koji kruh prije i poslije dizanja dobro umijesite rukama. Ako ne znate kako se to radi, gledajte iskusne žene koje poznaju postupak. Osnovno pravilo je da se tijekom miješenja tijesto uvijek okreće u jednome smjeru. Tako će ono biti ravnomjerno zamiješeno.

Postoje i tijesta koja se vrlo kratko mijese, primjerice ona prhka.

Da bi kruh dobio sjajnu koricu, u pećnicu stavite lončić s vrelom vodom i ostavite ga u njoj cijelo vrijeme dok se kruh peče

Brašno koje upotrebljavate za tijesto treba biti sobne temperature, kao i svi ostali sastojci. Temperaturu pećnice namjestite kako piše u receptu, ali postoji opće pravilo da se kruh peče na umjerenoj temperaturi.

Od tijesta koje je umiješeno dan prije i ostavljeno da odstoji na hladnome ili prohladnome mjestu dobiva se najbolji kruh. Naravno, takvo tijesto treba nešto dulje i snažnije mijesiti.

Pekari kažu da je za domaći kruh najbolje glatko brašno, no vi za svaki slučaj izmiješajte više vrsta brašna.

Lisnato tijesto stavite u zamrzivač i odmrznite ga neposredno prije upotrebe.

Preporučujemo