Ljetna druženja ‘začinite’ ovim malim zalogajima koji su ustvari predjelo, no uz malo mašte i kulinarske kreativnosti lako postaju zamjena za glavni obrok.

Uživajte u zalogajima ‘s nogu’ bez razmišljanja da morate ostaviti mjesta za ono ‘konkretno’ što slijedi.

Tapas podrazumijeva niz raznovrsnih zalogajčića namjenjenih za jednostavnu i brzu konzumaciju uz čašicu omiljenog napitka u dobrom društvu.

Pod pojmom tapas krije se sve od španjolske varijante bruskete, do individualnih porcija pripremljene hrane, koja može nabosti na čačkalicu i raznih kanapea. Na tim malim sendvičima može se naći nadjev od mesa, ribe, povća, raznih namaza i pikantnih umaka.

Uživajte u ovom receptu s daškom Španjolske…

Tostirani kruščići sa salsom od rajčice

  • 300 g rajčice
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 žličica origana
  • sol, papar
  • 1 mali baguette
  • 8 -12 crnih maslina

priprema

  1. Rajčice uronite u uzavrelu vodu pa ih zatim stavite u hladnu vodu, ohladite i naposljetku ogulite.
  2. Prerežite rajčicu na četvrtine i izvadite središnji dio s košticama. Njega narežite i stavite u posudu. Dodajte nasjeckani češnjak i luk.
  3. Dobro izmiksajte, dodajte origano, sol i papar. Premažite tanke kriške baguette kruha salsom. Ukrasite maslinama.

Preporučujemo