Bilo da pripremate lagan obrok pun povrća ili bogati mesni umak, tjestenina kao prilog će se izvrsno snaći u svakoj ulozi

Pšenični rezanci

Mogu biti dugački, okrugli ili plosnati. Pripremaju se od pšeničnog brašna, soli i vode. Najčešće se poslužuju prženi, pečeni ili kuhani.

Izvrsni su s raznim umacima i često se stavljaju u juhu. Budući da nisu jako kalorični, čest su odabir u raznim dijetama.

Rižini rezanci

Pripremaju se od rižina brašna i vode. Iz izvaljanog tijesta oblikuju se različiti rezanci.

Odlična su alternativa klasičnim rezancima koji se pripremaju s jajima te su idealni za dijetni meni.

Ne sadrže gluten, a prije posluživanja dovoljno ih je ostaviti tek nekoliko minuta u vrućoj vodi.

Heljdini rezanci

Ovi rezanci slični špagetima osobito su omiljeni u Japanu.

Jedu se hladni ili topli u kombinaciji s raznim umacima. Izvrstan su prilog ribi ili povrću.

Preporučujemo