Hladni dan, nedostatak sunčeve svjetlosti i užurban svakodnevni ritam, lakše se podnose toplim zalogajem jela na žlicu

Pojesti nešto ‘na žlicu’ pravi je melem za dušu i tijelo. Osim što će vas zagrijati, kuhanje po principu ‘sve u jednom loncu’ ima jedan važan adut – praktičnost.

Jelo se samo krčka, a povremeno ga promiješati bit će vaš jedini zadatak.

Uživajte u prednostima hladnih dana, povrću kojem je sada sezona i okrijepite se jelom koje će vas napuniti energijom.

Slasni gulaš od junetine

  • 3 luka
  • 800 g junetine
  • malo kima
  • sol, papar
  • 2 žlice soka od rajčice
  • 2 čajne žličice mljevene crvene paprike
  • 400 ml temeljca
  • 1 češanj češnjaka
  • malo timijana
  • 50 g slanine
  • 100 g šampinjona
  • 100 g mahuna

priprema

  1. Luk narežite nasitno i pirjajte ga na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Meso operite i narežite na veće komade. Dodajte meso pirjanom luku i pržite sa svih strana.
  2. Začinite solju, paprom i kimom, sve malo promiješajte te dodajte sok od rajčice i crvenu papriku. Ulijte jušni temeljac i kuhajte dok meso ne omekša.
  3. Pred kraj kuhanja dodajte protisnuti češnjak i nasjeckani timijan. Slaninu narežite na uske trakice, a šampinjone na četvrtine. Mahune prerežite po pola.
  4. Prepržite slaninu, dodajte gljive i zelene mahune te sve zajedno još malo okrenite na vatri (ako želite koristiti svježe mahune, prethodno ih skuhajte u slanoj vodi te ocijedite). Sve dodajte u gotov gulaš, promiješajte i servirajte vruće.

Preporučujemo