Dobro vam je poznata ova situacija: vani je tmurno, u planu vam je kauč i neki dobar film, što ne ide bez finih grickalica.

Ovog puta čvrsto ste si obećali da ćete paziti pa zašto unaprijed ne bi pripremili zdravi čips i tako si olakšali muke?

Mogućnosti su brojne, može biti slatki, može biti i slani, fino začinjen i hrskav, s glavnom razlikom da nije pečen u litrama ulja. Predlažemo tri potpuno drugačije varijante – odaberite jednu ili sve tri!

Čips od batata

  • 2 batata
  • maslinovo ulje
  • sol
  • muškatni oraščić

priprema

  1. Narežite batat na tanke ploške, po mogućnosti sve jednake debljine te u jednoj zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kolutiće batata rasporedite na pek papir tako da se ne preklapaju, posolite i dodajte malo muškatnog oraščića.
  3. Pecite 20 minuta, pazeći da nakon 10 minuta preokrenete, dok ne budu hrskavi.

Čips od jabuka

  • 3-4 reske jabuke (Pink Lady, Granny Smith…)
  • šećer
  • cimet

priprema

  1. Izdubite sredinu jabuke te ih narežite na tanke ploške. Pomiješajte cimet i šećer te uvaljajte jabuke u smjesu.
  2. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva, rasporedite ploškice na lim te sušite jabuke sat vremena s jedne i sat vremena s druge dok se rubovi ne počnu savijati.
  3. Kad se ohladi imate slatku grickalicu koja neće biti grešna i kojoj ćete moći uživati bez straha.

Treći recept potražite na portalu Journal.hr.