Jutarnji obrok ne mora biti nešto što ćete pojestina brzinu s nogu. Uživajte u novom iskustvu - toplom doručku s vilicom

Za doručak s vilicom idealno je svježe hrskavo pecivo.

Ako nemate priliku ujutro otići u pekarnicu ili vam se ne ide, nema problema – zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite peći na nekoliko minuta jučerašnje pecivo.

Ako je staro već nekoliko dana, najprije ga premažite hladnom vodom, pa onda stavite u pećnicu – bit će kao svježe ispečeno iz pekarnice.

Za ovakvu vrstu doručka odvojite više vremena i polagano u njemu uživajte. Ako dulje spavate, može to biti brunch (nešto između doručka i ručka).

Ako želite poslužiti jaja (pečena na oko, omlet), pripremajte ih na kraju.

Sve ostalo, pecivo ili napitke, pripremite unaprijed i tek onda pecite jaja. Ona se jako brzo ohlade i onda više nisu ukusna.

Donosimo vam ukusan recept koji će vam sigurno uljepšati dan, a ovako pripremljene palačinke možete ostaviti u hladnjaku preko noći te ih ujutro samo ispeći u pećnici.

Palačinke možete ispeći ranije, ohlađene ih razdvojiti papirom za pečenje i
zamrznuti. Nakon toga dovoljno je izvaditi ih iz zamrzivača 30-ak minuta prije pripreme.

Vrećice punjene gljivama

  • 4 veće palačinke
  • 300 g gljiva (najbolje šumskih)
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 luk
  • 1 žlica ulja
  • 1 list poriluka
  • sol, papar
  • usitnjeni kim

priprema

  1. Gljive očistite i narežite na komadiće. Luk narezan na kockice pržite na ulju dok ne postane staklast pa dodajte gljive.
  2. Posolite, dodajte papar i kim, podlijte s malo vode pa 10-ak minuta pirjajte na umjerenoj vatri.
  3. Poriluk narežite na tanke rezance veličine 0,5 x 20 cm, barem na 8 komada.
  4. Rezance od poriluka, koje ćete upotrijebiti za vezivanje vrećica, obarite vrućom vodom te ih odmah oplahnite hladnom.
  5. U sredinu svake palačinke stavite smjesu pirjanih gljiva. Palačinku zatvorite u obliku vrećice i zavežite uzicom od poriluka.
  6. Vrećice stavite u posudu za pečenje namazanu maslacem i prelijte kiselim vrhnjem.
  7. Ovako pripremljene palačinke možete ostaviti u hladnjaku preko noći te ih ujutro samo ispeći u pećnici. Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 °C 12-15 minuta.

Preporučujemo