Želite li biti sigurni da ste u organizam unijeli puno vitamina, popijte svježe iscijeđeni sok od raznog voća koji ste sami napravili

‘Započnite dan kurom vitamina i popijte svježe iscijeđeni sok’, tako nam savjetuju u knjizi Reader’s Digesta ‘Bakine kućne tajne’, u izdanju Mozaik knjige.

Sokovi od bazge ili ribiza ublažavaju gripu i prehladu, a i odlični su gasitelji žeđi.

Sok od mrkve i naranče

  • 2 kg mlade mrkve
  • 1 žlica narančina soka

Priprema

  1. Operite i naribajte mrkvu, pomiješajte s narančinim sokom i izmiksajte u blenderu.
  2. Potom sok ocijedite kroz krpu, prelijte u boce i čuvajte u hladnjaku. Potrošite ga u roku od jednog dana.

Sirup od maline

  • 1,2 kg malina
  • 1 kg šećera
  • 20 g limunske kiseline

Priprema

  1. Maline zgnječite i stavite u posudu. Prekrijte krpom i ostavite preko noći na hladnome mjestu.
  2. Maline stavite na krpu pa iscijedite sok. Umiješajte šećer i limunsku kiselinu.
  3. Masu kuhajte 10 minuta u loncu. Prelijte u bocu i zatvorite.

Preporučujemo