Ova voćna poslastica odličan je odabir za pripremu kompota, marmelade ili pite, ali i za salatu te slana jela poput onih s divljači i sirom

Kruške je dobro jesti iz mnogo razloga. Primjerice, zato što su zdrave – prirodno reguliraju razinu šećera u krvi, što ih čini dijetnom namirnicom i snizuju razinu štetnog kolesterola.

Od njih se rade rakija, kompoti i pekmezi. A dobro se slaže i sa sirevima poput gorgonzole i parmezana.

Izvrstan su dodatak jesenskim salatama poput onih od endivije, kristalke ili radiča. Planirate li raditi kompot ili pitu za kuhanje i pečenje, upotrijebite još nedozrele kruške.

Ako kruške nećete odmah upotrijebiti, stavite ih u hladnjak kako bi zadržale svježinu, ali ne blizu hrane intenzivna mirisa.

Već su svima poznate slatko-slane kombinacije. To pravilo vrijedi i za kruške. One gode u jelima od divljači i patke, ali i u pirjanim jelima s teletinom.

Želite li napraviti odmak od klasičnog uživanja u okusima krušaka, donosimo jedan neobičan recept koji će vam to i omogućiti:

Salata od krušaka i špinata

  • 1 kg špinata
  • 1 kriška mekog sira
  • 1 kriška gaude
  • 1 kruška
  • malo oraha
  • maslinovo ulje

PRIPREMA

  1. Očistite špinat, operite ga i prelijte vrelom vodom. Ocijedite ga i stavite u posudu.
  2. Sir narežite na listiće, a oguljenu krušku na kockice i dodajte orahe.
  3. Sve umiješajte u topli špinat i začinite.

Preporučujemo