Pojeli biste hranjiv i lagan obrok, koji se usto lako priprema? Neka izbor padne na ukusnu šarenu salatu. Uslast!

Želite da salata koju ne planirate odmah konzumirati sačuva svježinu? Prvo pripremite povrće, a prije serviranja dodajte meso pa sve pomiješajte. Sastojke pažljivo miješajte
da ih ne biste zgnječili.

Ovo je dobro znati…

Kako bi vaša salata bila ukusna i dugo zadržala zdrave nutrijente, poslužite se ovim trikovima:

ZELENA SALATA – Za dugotrajnu svježinu pobrinut ce se novinski papir. Nakon kupnje odmah je zamotajte u novinski papir i spremite u hladnjak.

SALATA OD KRASTAVACA – Volite salatu od krastavaca, ali vam teško pada na želudac? Narežite krastavce i stavite ih prvo u vrelu vodu pa u gotovu salatu dodajte šećer.

SALATA OD GRAHA – Bit ce savršena ako topli grah prelijete uljem, a kada se ohladi, dodajte ocat i ostale začine.

ZAčINI – Pravilo je da se salata prvo zasoli, a tek zatim se dodaju papar i ostali začini te ocat.

UVENULI PERŠIN – Bit ce opet svjež ako ga pola sata ostavite u vrućoj, a potom i u hladnoj vodi.

Okusi po mjeri Cezara

  • zelena salata
  • 3 kriške kruha
  • 2 jaja
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjaka
  • parmezan
  • senf
  • vinski ocat
  • majoneza
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna

priprema

  1. Za Cezar salatu operite listove zelene salate. Mekani dio od 3 kriške kruha narežite na kockice. Skuhajte dva jaja i ohladite.
  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte nasitno nasjeckani češnjak, umiješajte kockice kruha i posolite. Pržite kruh dok ne poprimi zlatnu boju.
  3. Listove salate posložite u zdjelu i dodajte utvrdo kuhana jaja koja ste narezali na ploške. Pospite parmezanom i kruhom.
  4. Sve prelijte dresingom od senfa, vinskog octa, majoneze, maslinova ulja i soka od limuna.

Preporučujemo