Nema boljeg lijeka od domaće pileće juhe, još ako joj dodate pikante začine imat ćete pravu gozbu za sva osjetila

Istraživanja su dokazala da pozitivno djeluje protiv prehlade jer sadrži eterična ulja, a vruća para juhe odčepljuje nos.

Čili i đumbir uništavaju viruse – a u mesu se nalaze cink i cistein koji djeluju protuupalno u dišnim putovima.

Pikantna pileća juha

  • 1 vezica povrća za juhu
  • 2 čili papričice
  • 1 korijen đumbira
  • 2 lovorova lista
  • 5 mrkvi
  • papar, sol
  • 1 pile za juhu
  • 1 vezica peršina

priprema

  1. Očistite povrće, nasjeckajte te zajedno sa začinima i opranim piletom stavite u lonac. Ulijte vodu da sve prekrije.
  2. Zakuhajte, smanjite temperaturu te kuhajte oko 2,5 sata. Izvadite pile, natrgajte meso te vratite u lonac. Pospite sjeckanim peršinom te poslužite vruću.