Kako jesti zdravo ako i niste pretjerani ljubitelj povrća? Tajna je u načinu pripreme!

Hrana je zanimljiva jer nas uvijek nanovo iznenadi. Oni koji žele zdravo jesti, a nisu pretjerani ljubitelji povrća, uvijek će se rado okrenuti nekim novim, drugačijim i neobičnim načinima kuhanja koji će popraviti opći dojam o namirnici koju baš i ne vole.

Recept za pizzu s cvjetačom jedan je od takvih koji će vas iznanaditi bogatstvom okusa, a otkrio nam ga je ljubitelj zdravog načina života Mario Valentić, koji je za zagrebački hotel Arcotel Allegra u suradnji sa chefom Ivanom Simončićem osmislio bogat zdravi jelovnik.

Pizza od cvjetače

  • 500 g cvjetače
  • 100 g integralnog brašna
  • sol i papar po želji
  • 2 jaja
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • mozzarella
  • sok od rajčice
  • origano i bosiljak po želji
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. Cvjetaču skuhati, samljeti i dobro ocijediti. U tako pripremljenu cvjetaču dodati dva jaja, integralno brašno i sve dobro izmiješati.
  2. Pleh na kojem će se pizza peći nauljiti maslinovim uljem i tijesto od cvjetače poravnati po plehu.
  3. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva i peći dok ne postane zlatnožute boje.
  4. Kad je tijesto gotovo, izvaditi iz pećnice i staviti na njega umak od rajčice, origano te ostale sastojke po želji.
  5. Staviti mozzarellu i vratiti u pećnicu da se sve zajedno zapeče. Narezati i poslužiti.

Preporučujemo