Pripremite neodoljive smoothije i vitaminske sokove i osigurajte svojem tijelu sve što mu je potrebno kako bi bilo zdravo, svježe, odmorno i zaštićeno od bolesti

Da bi naš organizam očuvao zdravlje i kondiciju, nije mu potrebna samo uravnotežena prehrana sastavljena od bjelančevina, složenih ugljikohidrata i masnoća, nego je iznimno važno unositi potrebne količine vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

Tih nam tvari treba u vrlo malim količinama, no one imaju snažan učinak na tjelesne funkcije, pa naše zdravlje u konačnici ovisi o njima. Ponestane li nam folne kiseline, naši kosa i nokti trpjet će posljedice. Manjak antioksidansa negativno se odražava na tonus i elastičnost kože.

Bez odgovarajuće ravnoteže vitamina i minerala metabolizam ne funkcionira dobro, nedostaja nam energije, imunosni sustav je oslabljen, pa smo podložni raznim bolestima. Slobodne radikale, koji napadaju zdrave stanice i uzrokuju ubrzano starenje (nastanak bora, mlohavost kože i gubitak mišićnog tonusa), moguće je pobijediti samo unosom antioksidansa u organizam.

Uz užurbanost i svakodnevne pokušaje da uskladimo sve obveze, sve češće tražimo brza, ali zdrava rješenja za obrok.

Najbolje i najgušće smoothieje dobit ćete ako meko voće zamrznete preko noći. Na taj način dobit ćete puni intenzitet okusa voća i nećete morati dodavati kockice leda kako biste ga ohladili. Kako biste dobili gustu, kremastu strukturu smoothieja, preporučuje se zamrznuti jogurt preko noći. Također, zrelo voće daje ukusniji sok intenzivnije boje.

Za reguliranje probave

 • 1/2 ananasa (oguljenog i narezanog na komade)
 • 1/4 papaje (oguljene i ocišcene)
 • 1 kivi

priprema

 1. Izmiksajte sve sastojke u električnom sokovniku.

Čistač od krušaka i đumbira

 • 3 kruške (narezane na četvrtine)
 • 2 tanka koluta đumbirova korijena
 • 1/4 krastavca

priprema

 1. Sve sastojke izmiksajte u električnom sokovniku. Pomiješajte i odmah poslužite.

Za snažan imunosni sustav

 • 5 mrkvi
 • 3 prepolovljene naranče

priprema

 1. Izmiksajte mrkve u električnom sokovniku. Iscijedite naranče na običnom cjedilu i pomiješajte sokove. Ovaj je sok bogat beta-karotenom i vitaminom C.