Danas je općepoznato da biljne namirnice mogu biti nutritivno jednako vrijedne kao meso ili mliječni proizvodi, ali znatno manje iscrpljujuće po vrijedne prirodne resurse

Što je toliko dobro u mediteranskom načinu prehrane o kojem svi toliko pričaju?

Tradicionalno je baziran na maslinovom ulju, svježem voću i povrću, a oni koji uživaju u njegovim blagodatima šalju jednostavnu poruku: ‘Jedite više namirnica biljnog podrijetla, hranit ćete se bolje i živjeti lakše’.

Znanstvenici se slažu da je tanjur s dvije trećine namirnica biljnog podrijetla i trećinom mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda izvrstan recept uravnotežene prehrane.

Povećanje unosa namirnica biljnog podrijetla izvrstan je, a jednostavan način kojim se brinete o zdravlju i tijelu, ali i o planetu na kojem živimo.

Naime, opće je poznato da biljne namirnice mogu biti nutritivno jednako vrijedne kao meso ili mliječni proizvodi, ali znatno manje iscrpljujuće po vrijedne prirodne resurse.

Kako bismo zaštitili okoliš, stručnjaci smatraju da budućnost hrane mora biti u zelenom tonu!

Osim toga, biljna je prehrana ključan faktor dobrog zdravlja jer se u njoj nalaze neophodni sastojci (poput proteina, vitamina, minerala, vlakana, enzima…) koji brinu o zdravlju cijelog našeg organizma!