priprema

  1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Pomiješajte brašna. Rastopite kvasac u mlijeku. Rastopite maslac pa zajedno sa žumancem i soli umiješajte u brašno.
  2. Prekrijte tijesto pa stavite na toplo mjesto da se diže 20 minuta.
  3. Bjelanca stavite u hladnjak. Postupno ugrijte maslac u tavi. Stucite bjelanca u snijeg pa umiješajte u tijesto.
  4. Stavite hrpice tijesta na masnoću. Pržite 1-2 minute sa svake strane pa ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
  5. Očistite lisičarke. Oljuštite češnjak, nasjeckajte pa popržite kratko na vrućem ulju. Dodajte gljive pa pržite dok ne ispari nastala tekućina.
  6. Začinite solju, paprom i timijanom. Poslužite blini s kiselim vrhnjem i gljivama. Ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte