priprema

  1. Na veliku kuhinjsku plohu istresite dio brašna, u sredini izdubite rupu, razbijte u nju jaja te dodajte ulje, vrhnje i sol.
  2. Postupno dodajte ostatak brašna i mijesite rukama od sredine prema van. Kad se tijesto zgusne, pobrašnite radnu plohu i valjkom tanko razvucite tijesto.
  3. Izrežite ga na kvadrate koje treba staviti na platnenu krpu da pričekaju punjenje. Sve sastojke osim gaude promiješajte u zdjeli dok se ne pretvore u jednoličnu zelenu smjesu.
  4. Na kvadrate tijesta stavite po listić gaude, a u sredinu, po dužini, stavite žlicu smjese. Umotajte u cannellon koji mora izgledati cjevasto, a smjesa ne smije curiti sa strane.
  5. Cannellone slažite u vatrostalnu, maslacem namašćenu posudu. Kad su svi zamotani i posloženi, cannellone zalijte bešamelom.
  6. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko pola sata, dok se ne zažuti. Na rastopljeni maslac stavite žlicu brašna, promiješajte i sklonite s vatre.
  7. Dodajte mlijeko i promiješajte pazeći da se ne naprave grudice. Vratite na vatru, dodajte vrhnje i miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Prelijte po cannellonima i naribajte malo parmezana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte