priprema

  1. U veći lonac stavite opranu i na manje komade razdijeljenu cvjetaču pa ulijte vode toliko ga prekrije cvjetaču. Poklopite pa na srednjoj vatri kuhajte oko 12 minuta. Otklopite pa kuhajte dok voda ne ispari.
  2. U međuvremenu pripremite umak bešamel. Najprije rastopite maslac u loncu, dodajte nasjeckani češnjak pa pržite oko 1 minutu, dok češnjak lagano ne posmeđi.
  3. Dodajte brašno pa miješajte 1 minutu tako da nastane svijetla zaprška. Ulijte šalicu mlijeka pa miješajte dok se umak ne zgusne.
  4. Ulijte preostalo mlijeko, uspite kadulju, posolite i popaprite. Miješajući zakuhajte. Maknite sa štednjaka, izvadite kadulju, pa umiješajte 100 g parmezana.
  5. Raspodijelite cvjetaču u kalup za složenac, prelijte bešamelom i pospite ostatkom parmezana. Pecite oko 25 minuta do ne dobije lijepu zlatnu boju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte