priprema

  1. Prebrišite šampinjone vlažnim kuhinjskim papirom, oprezno izvadite stručke te očistite klobuk.
  2. Stavite gljive (s otvorom prema gore) u namašćeni kalup za složenac ili na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Operite rajčice, raščetvorite ih, uklonite koštice te narežite na kockice. Oljuštite i nasjeckajte češnjak. Ocijedite mozzarellu te narežite na kockice.
  4. Operite i protresite bosiljak. Nekoliko listića stavite na stranu, a ostale nasitno nasjeckajte. Pomiješajte sve pripremljene sastojke te začinite solju i paprom.
  5. Nadjenite šampinjone mješavinom sira i rajčica. Pecite gljive oko 15 minuta u pećnici do zlatnosmeđe boje.
  6. Potom ih izvadite i poslužite ukrašene preostalim listićima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte