priprema

  1. Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte sol, kiselo vrhnje i vodu pa zamijesite prhko tijesto.
  2. Tijesto oblikujte u disk, zamotajte u prijanjajuću foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.
  3. Kockice bundeve pomiješajte s maslinovim uljem i 1/2 žličice soli. Stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C.
  4. Maslac otopite na laganoj vatri, dodajte luk, 1/2 žličice soli i prstohvat šećera. Pirjajte na laganoj vatri otprilike 20 minuta, dok luk ne omekša i dobije lijepu boju.
  5. Kad se bundeva i luk ohlade, pomiješajte ih s ribanim sirom i popaprite.
  6. Ohlađeno tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje (koje lagano pobrašnite) u krug promjera 28 cm.
  7. Sredinu kruga premažite kiselim vrhnjem, a na njega rasporedite nadjev. Rubove tijesta preklopite preko nadjeva.
  8. Pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok tijesto ne dobije lijepu boju. Poslužite toplo.

Autor recepta: What’s for dessert?

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte