priprema

  1. Od navedenih sastojaka brzo zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode), omotajte ga folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
  2. U međuvremenu operite i očistite sve povrće. Na jednake komade narežite patlidžan, tikvicu i paprike. Prepolovite rajčice, oljuštite luk i narežite ga na osmine, nasjeckajte češnjak i natrgajte začine na manje komade.
  3. U većoj tavici zagrijte 4 žlice maslinova ulja. Prvo pržite patlidžan i tikvicu, dodajte luk, rajčice, papriku i češnjak. Posolite, popaprite i začinite začinskim biljem. Nježno miješajte i pržite sljedećih 10 minuta dok povrće ne omekša.
  4. Razvaljajte tijesto na 3 mm debljine i izrežite krugove koji će stati u manje okrugle kalupe (promjera 10 cm). Rubove tijesta premažite umućenim jajem.
  5. Na sredinu tijesta rasporedite nadjev, dodajte masline i po želji pospite po povrću naribani sir. Rubove tijesta preklopite preko nadjeva.
  6. Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C, dok tijesto ne dobije lijepu boju. Poslužite toplo.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte