priprema

  1. Upotrebljavate li svježe rajčice, blanširajte ih i ogulite. Narežite ih na kockice. Luk i češnjak nasjeckajte. Grah iz konzerve ocijedite (ili jednaku količinu skuhajte u slanoj vodi, bez začina).
  2. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu propirjajte luk i češnjak. Dodajte grah i kratko prokuhajte. Umiješajte rajčicu i oko 1 dl vode. Sve kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta kako bi grah upio sok od rajčice.
  3. Peršin operite i posušite pa listiće nasjeckajte i dodajte u grah zajedno s limunovim sokom. Posolite i popaprite. Poslužite ukrašeno listićima peršina uz somun ili domaću lepinju.

Kuhana ili pirjana bosanska jela u većini su slučajeva lagana jer se pretežno kuhaju s malo vode te sadrže prirodan umak kojemu se ne dodaje zapržak, a kako se orijentalni začini dodaju u malim količinama, ne nadjačavaju okus mesa

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte