priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Potom je ocijedite, oplahnite i ostavite da se ohladi.
  2. Mladi luk operite i očistite, a zatim narežite na kolutove. Krbuljicu i peršin operite, protresite, natrgajte listiće i nasjeckajte ih.
  3. Ulje ugrijte u tavi pa pirjajte mladi luk oko 3 minute uz stalno miješanje. Papričicu zgnječite. Potom mladom luku dodajte čili, krbuljicu, peršin i vrhnje te uz miješanje kratko zakuhajte.
  4. Tjesteninu dodajte umaku. Vilicom smotajte gnijezda od tjestenine pa oblikujte mala udubljenja. U svako stavite po jedno jaje te posolite.
  5. Pržite u poklopljenoj tavi dok se jaja ne stvrdnu. Pospite začinskim biljem i (po želji) šarenim paprom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte