priprema

  1. Mlijeko i jaja stucite u zdjeli. Postupno dodajte brašno pa sve zajedno zamiješajte u glatko tijesto. Na kraju dodajte prstohvat soli.
  2. U tavi zagrijte ulje pa porciju po porciju ulijevajte tijesto. Ispecite tijesto s obje strane tako da poprimi zlatnu boju.
  3. Listove špinata isperite, otresite vodu pa ih položite jedan na drugi i narežite na trake.
  4. Krem-sir stavite u zdjelu, u koju zatim dodajte špinat i češnjak protisnut kroz prešu. Začinite origanom, solju i paprom.
  5. Smjesu premažite po palačinkama, koje zatim smotajte. Svaku palačinku poprijeko prerežite napola pa ih stavite u kalup za nabujak obložen papirom za pečenje.
  6. U zdjeli stucite vrhnje s jajima, začinite solju i paprom tea kraju umiješajte naribani sir.
  7. Tako pripremljenom mješavinom prelijte palačinke pa ih zapecite 20 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 170 °C.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte