priprema

  1. Omekšajte 200 g sušenih zrna soje u vodi (12 sati). Kuhajte ih u vodi 90 minuta, ocijedite i napravite pire.
  2. Pomiješajte ga s glavicom nasjeckanog luka, 10 g nasjeckanog đumbira, 1 nasjeckanim čilijem, 1 žlicom nasjeckanog korijandra, 60 g krušnih mrvica, 1 jajem, solju i paprom.
  3. Oblikute pljeskavice pa pržite na ulju. Pomiješajte po 2 žlice majoneze i senfa i napravite umak.
  4. Naribajte više vrsta salate (primjerice, mrkvu te ljubičasti i bijeli kupus). Prerežite peciva i premažite ih umakom, dodajte vegetarijanski burger, naribanu salatu, a na vrh i jaje pripremljeno ‘na oko’ i začinjeno svježim peršinom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte