priprema

  1. Stavite brašno na radnu površinu te posred napravite udubljenje. Po rubu raspodijelite kockice maslaca i sol.
  2. Stavite u udubljenje žumance, 2 žlice hladne vode i ocat. Sve ‘nasjeckajte’ velikim kuhinjskim nožem te odmah zamijesite hladnim rukama.
  3. Omotajte prozirnom folijom pa stavite 30 minuta u hladnjaku.
  4. Pripremite gljive te ih (ovisno o veličini, odnosno po želji) prerežite ili raščetvorite. Oljuštite te nasjeckajte luk. Ugrijte ulje pa staklasto propirjajte luk.
  5. Dodajte gljive pa pirjajte na jakoj vatri dok ne ispari nastala tekućina. Ulijte vino pa kuhajte poklopljeno oko 5 minuta. Začinite solju i paprom.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvaljajte tijesto (na promjer 28 cm), stavite posred nadjev, ostavite rub od 4 cm te preklopite rub tijesta.
  7. Smrvite sir, raspodijelite po tome te pecite oko 35 minuta dok tijesto ne bude zlatnožute boje. Ukrasite kaduljom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte