priprema

  1. Mrkvu ogulite, operite i krupno naribajte. Polovinu njih propirjajte u malo vode i zgnječite. Kruhu odrežite koricu i razmrvite ga.
  2. Marelice i grožđice pomiješajte i nasjeckajte. Mladi luk očistite, operite i narežite na kolutiće.
  3. Onda dobro izmiješajte kašu od pirjane mrkve, naribanu mrkvu, razmrvljeni kruh, marelice, grožđice, mladi luk, začinsko bilje, pinjole i jaje pa smjesu začinite solju i paprom.
  4. Bude li premekana, dodajte još malo razmrvljenog kruha. Od tijesta navlaženim rukama oblikujte male popečke.
  5. Ulje zagrijte u teflonskoj tavi na laganoj vatri pa pržite popečke sa svake strane oko 5 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte