PRIPREMA

  1. Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi pa ocijedite. Rastopite 250 g maslaca.
  2. Nasjeckajte ljutiku, dodajte 3 žlice vode, začinsko bilje, začine, 3 žlice octa i bijelo vino te reducirajte za 2/3.
  3. Potom propasirajte i kremasto pomiješajte sa žumancima u posudi uronjenoj u vruću vodu. Maknite iz posude s vodom te umiješajte maslac. Začinite solju, paprom, sokom od limuna i šećerom.
  4. Zakuhajte puno vode i preostali ocat te smanjite vatru. U meuvremenu tostirajte peciva pa premažite preostalim maslacem. Svako nadjenite šunkom i špinatom.
  5. Vodu promiješajte drškom žlice da nastane vrtlog. Stavite unutra jedno po jedno jaje te ostavite da se grije oko 3 minute dok se ne stvrdne.
  6. Izvadite i ocijedite. Poslužite pecivo s jajem i umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte