priprema

  1. U zdjelu stavite brašno, žličicu soli i dodajte maslac narezan na komadiće. Izradite sve to vilicom. Istucite jaje s još jednim bjelancem, dodajte ½ šalice vode i začinite octom.
  2. Postupno miješajući, vilicom dodajte tekućinu brašnu i umijesite glatko tijesto. Tijesto umotajte u foliju i ostavite da odmara prije nadijevanja. (Ili pospremite u hladnjak preko noći).
  3. Zagrijte ulje u tavici i pržite mljeveno meso. Dodajte nasjeckanu ljutiku, češnjak, čili papričicu i kratko pržite. Dodajte vino, cimet i ¼ žličice soli. Pirjajte 5 minuta.
  4. Izvadite grah iz konzerve, operite ga, ocijedite, zgnječite vilicom i dodajte mesu. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Dodajte svježi korijandar.
  5. Tijesto oblikujte u valjak, narežite na komade pa razvaljajte na palačinke promjera 8 cm.
  6. Premažite svaku palačinku umućenim jajem, u sredinu stavite 1,5 žlicu nadjeva, preklopite palačinku i dobro stisnite rubove. Možete ih također zavrnuti ili dodatno pritisnuti vilicom (pogledaj fotografiju).
  7. Položite jastučiće na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajem i pecite na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte