priprema

  1. Oljuštite i nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Ogulite i operite krumpir i batat pa ih narežite na komade veličine zalogaja. Papriku narežite na trakice.
  2. Ugrijte ulje u velikom loncu pa staklasto propirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje.
  3. Dodajte krumpir, batat i papriku, umiješajte koncentrat rajčice te sve miješajte dok ne poprimi laganu boju.
  4. Ulijte temeljac, zakuhajte, poklopite i kuhajte 20-25 minuta, dok krumpir ne omekša. Po potrebi dodajte temeljca.
  5. Začinite kajenskim paprom, mljevenom paprikom i solju. Operite peršin, posušite i natrgajte listiće pa ih nasjeckajte.
  6. Poslužite i dekorirajte gulaš s jajem ispečenim na oko.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte