priprema

  1. Brašno prosijte u veću zdjelu zajedno s malo soli, u sredini napravite udubinu pa u nju stavite maslac.
  2. Izradite tijesto rukama ili ga miksajte dok se ne stvore mrvice. Potom dodajte veće žumance, ulijte vodu i pripremite kompaktno tijesto.
  3. Prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i dobro umijesite. Najbolje je udarati tijestom o radnu površinu.
  4. Stavite ga između dva papira za pečenje, razvaljajte do promjera 30 cm i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  5. U međuvremenu tucite zgnječeni češnjak sa suhim začinskim biljem, uljem i paprom dok ne dobijete pastu.
  6. Cherry rajčice operite i osušite, a veće komade prepolovite. Iz hladnjaka izvadite razvaljano tijesto i prebacite ga na lim prekriven papirom za pečenje.
  7. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Tijesto pospite naribanim parmezanom, a rubove ostavite prazne.
  8. Pastu od začinskog bilja lagano izmiješajte s rajčicama pa smjesom pospite tijesto s parmezanom.
  9. Rubove tijesta oprezno zavijte prema sredini i lagano pritisnite uz rajčice. Na kraju tijesto premažite tučenim žumancem u koji možete dodati malo soli i papra.
  10. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici 30–35 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte