priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Operite temeljito krumpir pa, ovisno o veličini, prerežite ili raščetvorite.
  2. Stavite ga u posudu te pomiješajte sa solju, paprom, sezamom i 2 žlice ulja od sezama.
  3. Sve jednakomjerno raspodijelite po limu, pecite 35-40 minuta uz povremeno okretanje.
  4. U međuvremenu oljuštite ljutiku te nasitno nasjeckajte. Operite kopar i peršin, posušite pa nasitno nasjeckajte listiće.
  5. Pomiješajte ih s ljutikom, sirom, vrhnjem, solju, paprom, preostalim uljem od sezama te malo mineralne vode. Ostavite da odstoji u hladnjaku 15 minuta.
  6. Poslužite na tanjure aromatični sir s pečenim krumpirom. Po želji pospite s malo svježe krbuljice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte