priprema

  1. Okruglice skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Gljive prebrišite i očistite, a zatim ih usitnite (ovisno o veličini).
  2. Ljutiku i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Maslac ugrijte u teflonskoj tavi te popržite gljive na jakoj vatri. Potom ih izvadite iz tave.
  3. Staklasto propirjajte ljutiku i češnjak na masnoći od prženja, a potom ulijte vino. Malo reducirajte na jakoj vatri. Dodajte temeljac i vrhnje te zakuhajte.
  4. Zatim dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte peršin te ragu začinite solju i paprom.
  5. Ocijedite okruglice pa ih poslužite s raguom. Po želji pospite nasjeckanim listićima peršina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte