priprema

  1. Kus-kus prelijte odgovarajućom količinom kipuće vode tako da ga potpuno prekrije (prema uputi na pakiranju). Posudu poklopite i ostavite da kus-kus odstoji dok pripremate ostale sastojke.
  2. Grašak očistite i prokuhajte nekoliko minuta u slanoj vodi (ako su mahune graška sasvim mlade i meke, upotrijebite i njih). Ocijedite i prelijte hladnom vodom.
  3. U zdjelici dobro pomiješajte naribanu limunovu koricu i svježe iscijeđen limunov sok, naribani đumbir i maslinovo ulje; posolite i popaprite.
  4. Ako upotrebljavate slanutak iz limenke, dobro ga ocijedite. Pomiješajte ga s kus-kusom, koji je u međuvremenu nabubrio (rahlo ga promiješajte vilicom), i prokuhanim graškom te začinite preljevom.
  5. Promiješajte pa potrebi još posolite i popaprite. Pospite nasjeckanim listićima svježeg peršina i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte