priprema

  1. Maslac otopite u posudi, dodajte brašno i napravite svijetlu zapršku. Prelijte polovinom mlijeka, dobro razmutite, posolite i popaprite te naribajte malo muškatnog oraščića.
  2. Zatim dodajte ostatak mlijeka i uz stalno miješanje kuhajte 20 minuta, dok ne dobijete gusti umak.
  3. Blitvu operite pa odstranite tvrđe dijelove lista. Blitvu i mrkvu kratko blanširajte u kipućoj vodi. Izvadite ih iz posude i odmah ohladite pod mlazom hladne vode.
  4. Kalup namastite i pospite krušnim mrvicama. Krumpire za lazanje pomiješajte s brašnom i škrobnim brašnom.
  5. Smjesu posolite, popaprite, dodajte jaje pa umijesite tijesto i podijelite ga na 4 dijela. Svaki komad tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na veličinu kalupa.
  6. Zatim na dno kalupa položite prvo tijesto, na njega položite trećinu listova blitve i trećinu mrkve pokrijte ih bešamelom te lagano pospite sirom.
  7. Pokrijte slojem tijesta te ponovite postupak s povrćem, bešamelom i sirom. Na kraju sve pokrijte tijestom, prelijte bešamelom i pospite ostatkom sira.
  8. Lazanje pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte