priprema

  1. Bundevu operite i prerežite. Otklonite koštice i narežite na 0, 5 cm velike kocke. Rajčice izvadite iz ulja, posušite ih i usitnite. Luk i češnjak oljuštite te nasjeckajte.
  2. U velikoj tavi ugrijte 2 žlice ulja te pripremljene sastojke kratko propirjajte. Zatim ulijte pola temeljca , zakuhajte i kuhajte oko 5 minuta. Začinite.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Za bechamel umak zagrijte maslac, umiješajte brašno, malo popržite i pjenjačom umiješajte mlijeko. Kuhajte lagano oko 10 minuta.
  4. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Kalup za složenac namastite. Tijesto za lazanje i povrće slažite u slojevima naizmjence (završite tijestom).
  5. Preostali povrtni temeljac ulijte, prelijte bechamel umakom i pospite sirom. Pecite 30-ak minuta

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte