priprema

  1. Natrgajte listiće timijana. Tofu narežite na ploškice. Oguljenu mrkvu narežite na kolutiće, kuhajte je 2 minute u slanoj vodi, ocijedite i pospite timijanom.
  2. Tofu popržite na zagrijanom ulju pa posolite, popaprite i začinite crvenom paprikom. Od maslaca i brašna napravite svijetlu zapršku.
  3. Podlijevajte temeljcem pa umiješajte sojino vrhnje. Bešamel ostavite da zavrije uz stalno miješanje, posolite i popaprite pa začinite muškatnim oraščićem.
  4. Kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta. Oguljeni luk narežite na kolutiće, a rajčice na ploškice. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. U maslacem premazanu vatrostalnu posudu u slojevima slažite bešamel, listove za lazanje, mrkvu, rajčicu, luk i tofu. Svaki sloj posolite i popaprite.
  6. Završite s umakom i sirom. Pecite oko 40 minuta te ukrasite svježim timijanom ili peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte