priprema

  1. U posudi pomiješajte 1 žlicu ulja s prstohvatom soli, paprom i čilijem.
  2. Ogulite bundevu, uklonite koštice, narežite na tanke ploške te pomiješajte s aromatičnim uljem.
  3. Zagrijte pećnicu (ne preporučuje se pećnica na vrući zrak) na 250 stupnjeva. Očistite poriluk, narežite na tanke kolute te dobro ocijedite.
  4. Ocijedite rajčice pa narežite na trake. Raščetvorite masline po dužini. Pomiješajte vrhnje s preostalim uljem pa začinite solju i paprom.
  5. Obložite lim papirom za pečenje. Malo izvaljajte tijesto pa podijelite na četiri porcije. Svaku izvaljajte na malo brašna u tanku, ovalnu lepinju.
  6. Potom stavite na papir za pečenje, premažite vrhnjem te raspodijelite po tome bundevu, poriluk, rajčice i masline. Pecite lepinje 15-20 minuta te ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte