priprema

  1. Otopite lisnato tijesto. Očistite, operite i narežite na kolutiće 4-5 poriluka pa ih kuhajte u slanoj kipućoj vodi 6 min. Oplahnite ih i ocijedite.
  2. Umutite jaja sa 200 g vrhnja za kuhanje i  naribanim parmezanom pa smjesu začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrežite 6 krugova koje stavite u 6 namašćenih okruglih kalupića (ø 12 cm).
  4. Rubove malo zadignite i natisnite uz rub kalupića. Višak tijesta koji strši preko ruba odrežite.
  5. Pospite tortice sa 2 žlice krušnih mrvica, po tome raspodijelite poriluk, prelijte jajima s vrhnjem i pecite 20-25 min. Uz ovo jelo svakako ponudite svježu zelenu salatu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte