priprema

  1. Mješavinu s rižom skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Gljive i rajčice očistite i operite. Gljive narežite na četiri dijela, a rajčice na kockice.
  2. Rižu ocijedite, sve pomiješajte i začinite. Ocijedite listove vinove loze, posušite ih i poslažite jedan pokraj drugog na radnu površinu.
  3. Malo nadjeva stavite na svaki list, preklopite rubove, a zatim smotajte. Za umak najprije popržite listiće badema. Istisnite jedan limun.
  4. Sok pomiješajte s bademima i jogurtom te začinite solju i paprom. Drugi limun operite vrućom vodom pa ga narežite na tanke ploške.
  5. Kopar operite i posušite. Oboje ugrijte u 300 ml vode. U tome kuhajte svitke oko 5 minuta. Ocijedite ih pa poslužite s umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte