priprema

  1. Jednu kockicu kvasca razmrvite i otopite u toplom mlijeku. Umijesite glatko tijesto od 500 g brašna, pripremljenog kvasca te po 1 žličice soli i šećera.
  2. Tijesto pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 60 minuta. U međuvremenu očistite i operite mali patlidžan, tikvice i po 1 žutu i crvenu papriku.
  3. Patlidžan narežite po dužini na četvrtine, a zatim na tanke ploške. Tikvice narežite na kolutove, a papriku na trake. Oljuštite luk i 2 režnja češnjaka.
  4. Češnjak nasjeckajte, a luk narežite na ploške. Pomiješajte češnjak sa 4 žlice pelata pa posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  5. Tijesto još jednom promijesite, prepolovite i razvaljajte u dva okrugla tijesta za pizzu. Oba tijesta položite na namašćen lim za pečenje te ih nadjenite povrćem.
  6. Prvo premažite pizze rajčicom s češnjakom, a zatim po tome raspodijelite povrće i narezane crne masline. Na kockice narežite 1 mozzarellu i raspodijelite je na pizze.
  7. Po svakoj pizzi pokapajte po 4 žlice pesta te 2 žlice maslinova ulja. Pecite pizzu u pećnici 20-25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte